...

Peyzaj Mimarlığı

Mesleki Deneyim Söyleşileri 8
22/05/2024

Peyzaj Mimarlığı Bölümü 2020-2021 eğitim-öğretim yılından bu yana öğrencilerin mesleğe yönelik gelişim ve farkındalığını artırmak ve onları iş hayatına hazırlamak amacıyla düzenlenen Mesleki Deneyim Söyleşilerinin sekizincisi '13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü' kutlamaları kapsamında düzenlendi.

'Kamuda Peyzaj Mimarı Olmak' temasıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Peyzaj Mimarı Osman AŞIKUZUNOĞLU, Salih Kerim BİLGİLİ ve Ahmet MODA ile Kayseri/Kocasinan Belediyesi'nden Peyzaj Mimarı Derya ACAR CANBEK ve Metin BİRADEROĞLU katılımıyla gerçekleşti. Söyleşide; Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Peyzaj Mimarı Osman AŞIKUZUNOĞLU ve Salih Kerim BİLGİLİ mesleki deneyim süreçleri, peyzaj tasarım projelerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasında karşılaşılan sorunlar ve kentsel peyzaj uygulamalarında yapılan bakım-onarım çalışmaları hakkında deneyimlerini paylaştılar. Peyzaj Mimarı Ahmet MODA ise Türkiye'nin en büyük millet bahçesi (Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi/Kayseri) hakkında genel bilgiler vererek Cumhuriyet'in 100. yılında ülkeye ve bölgeye kazandırılan millet bahçesinin 1 milyon metrekare yeşil alanı ile yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Son olarak Peyzaj Mimarı Derya ACAR CANBEK ve Metin BİRADEROĞLU eğitim hayatındaki uygulamalı derslere yönelik ilginin önemine değinerek öğrencilerimizle karşılıklı soru-cevaplarla deneyimlerini paylaştılar.

Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meliha AKLIBAŞINDA katkılarının bölümümüz öğrencileri için kıymetli olduğunu ifade ederek katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etti.